asyan.org
добавить свой файл
1 2 ... 17 18

«ВЕЛИКА БОТЬБА

МІЖ ХРИСТОМ І ЙОГО АНГЕЛАМИ

І САТАНОЮ І ЙОГО АНГЕЛАМИ»

РОЗДІЛ 1




Падіння сатани



Бог показав мені, що Сатана колись був самим шановним ангелом на небесах, наступним після Ісуса Христа. Вираз його обличчя був спокійним і щасливим, подібним обличчям інших ангелів. Його лоб був високим і широким, вказуючи на величезний інтелект. Його зовнішній вигляд досконалий. Його манери були благородні і величні. І я бачила, що, коли Бог сказав Своєму Сину: «Створімо людину за образом Нашим», Сатана приревнував до Ісуса. Він бажав, щоб з ним порадилися щодо створення людини. Він переповнився заздрістю, ревнощами і ненавистю. Він хотів зайняти найвище становище на небесах після Бога, і приймати найбільше почесті. Дотепер на небесах був порядок, гармонія і цілковите підкорення Божому правлінню.

Це був найбільший гріх - повстати проти Божого розпорядження і Його волі. Здавалося, що всі небеса прийшли в рух. Ангели об'єдналися в групи з ангелом, що повелівав, на чолі кожної групи. Всі ангели були схвильовані. Не бажаючи підкорятися владі Ісуса і прагнучи прославити себе, сатана непомітно настроював всіх проти Божого правління. Деякі ангели співчували Сатані в його повстанні, тоді як інші боролися за честь і мудрість Божу, що виявилася в тому, що Він віддав владу Своєму Сину. І між ангелами виникла розбіжність. Сатана і його прибічники, які прагнули реформувати правління Боже, побажали проникнути в незбагненну мудрість, щоб зрозуміти з якою метою Він прославив Ісуса і наділив Його такою необмеженою владою і пануванням. Вони повстали проти влади Божого Сина, і всі ангели були покликані з'явитися перед Отцем, щоб ухвалити рішення у справі кожного. Було вирішено, що сатана повинен бути вигнаний з небес, і що всі ангели, які приєдналися до сатани в повстанні, повинні бути висланий разом з ним. Тоді відбулася війна на небі. Ангели брали участь в битві; сатана бажав перемогти Божого Сина, і тих, хто підкорився Його волі. Однак добрі і вірні ангели перемогли, і сатана зі своїми послідовниками, був вигнаний з небес.

Після того, як сатана і ті, які впали разом з ним, був вигнаний з неба, він зрозумів, що втратив всю чистоту і славу небес назавжди. Тоді він розкаявся і схотів відновити своє положення на небесах знову. Він забажав зайняти своє колишнє місце, або будь-яке інше, яке б було йому дано. Однак ні, небеса не можна було піддавати небезпеці. Все Небо б було спотворене, з'явися він там знову, бо гріх пішов від нього і насіння обурення було в ньому. Сатана знайшов послідовників, які симпатизували йому в його повстанні. Він і його послідовники каялися, плакали і благали про можливість знов користуватися Божою прихильністю. Але ні, їх гріх, їх ненависть, їх заздрість і ревнощі були такі великі, що Бог не міг їх згладити. Вони повинні були залишитися, щоб отримати остаточне покарання.

Коли сатана повністю усвідомив, що не було жодної можливості знов добитися прихильності Божої, він більш не приховував своєї злості і ненависті. Порадившись з своїми ангелами, вони придумали план, подальшої боротьби проти Божого правління. Коли Адам і Єва були поміщені в чудовий сад, сатана приготував план щоб знищити їх. Була проведена нарада зі всіма злими ангелами. Жодним чином ця щаслива пара не могла позбавитися свого щастя, поки вони корилися Богові. Аби сатана міг застосувати до них свою силу, вони повинні були спершу не послухатися Бога і позбавитися Його прихильності. Вони повинні були винайти якийсь план, щоб підштовхнути людей до непокори з тим, щоб вони накликали на себе Боже несхвалення і виявилися під прямим впливом сатани та його ангелів. Було вирішено, що сатана прийме інший вигляд і виявить цікавість до людини. Він повинен буде викликати сумнів в Божій правдивості, чи мав на увазі Він саме те, що сказав. Далі він повинен був збудити їх допитливість, примусити виявити зайву цікавість до неосяжних Божих планів (в чому був винен сатана), і дослідити причину, чому Бог наклав обмеження відносно дерева пізнання.
^ Див. Ісаї 14:12-20; Єзекиїля 28:1-19; Об`явлення 12:7-9.





следующая страница >>