asyan.org
добавить свой файл
  1 2 3

^ МОЛИТОВНІ РОЗДУМИ
106 слайд

Що це значить?

Кожний з нас має свої проблеми, кожний стоїть перед якимсь новим вибором. І коли людина намагається осмислити, що йому робити, що є Божою волею сьогодні, людина молитовно роздумує.

107 слайд

У Старому Заповіті слово «молитовний роздум» зустрічається 58 разів в різних текстах.
108 слайд

Псал.118:97 Як я кохаю Закона Твого, цілий день він розмова моя!

109 слайд

Псал.118:148 Мої очі сторожі нічні випереджують, щоб про слово Твоє розмовляти.
110 слайд

Псалми 62:7 Як згадаю Тебе на постелі своїй, розмишляю про Тебе в сторожах нічних.
111 слайд

Ці всі тексти говорять про значущість, про важливість молитовного роздуму.
І якщо перекласти єврейські слова (тобто слова оригіналу), говорячи про молитовний роздум, на українську мову, то вони означають наступне:

112 слайд

Це означає – спробувати почути Боже Слово.
Тому, коли ми говоримо про молитовний роздум, ми маємо на увазі, що ми використовуємо Біблійний текст таким чином і для того, щоб почути волю Божу, щоб почути голос Божий.
Яким чином це робиться?

  1. Перш за все, для молитовного роздуму дуже важливо, щоб людина знайшла місце, де б його ніхто не турбував.

  2. Вам необхідно у цей момент привести себе в реальне усвідомлення присутності Божої.

Ви все знаєте, іноді ви молитеся і схиляєте коліна, декілька слів сказали і ви чуєте, відчуваєте, що Бог вас чує.
Часто наше молитовне життя порівнюють з людиною, яка навантажена важким рюкзаком, і з цим рюкзаком вона йде по життю. І ось людина вранці встає з ліжка, знімає цей рюкзак і починає його розпаковувати перед Богом.
Дістає першу упаковку (це проблема якась), він розвертає її перед Богом, розказує Йому в молитві; потім дістає 2, 3, 4 упаковку, повністю весь рюкзак спустошує, розказує це Богу. А потім говорить: «Амінь!» Після цього встає, все упаковує, знову рюкзак на плечі ставить і весь день ходить з цим рюкзаком.
^ Увечері підходить до ліжка, знову знімає цей рюкзак. Знову Богу розказує. А потім знову рюкзак на себе і в ліжко.
І 98% християн саме таким чином спілкуються з Богом.

Чому це відбувається?
Основна причина - тому що відсутнє реальне усвідомлення присутності Божого.

Відсутній той факт, коли я усвідомлюю, що зараз, коли я схиляю свої коліна, саме ось у цей момент я говоритиму з Богом, Який:

- Всесильний

- Який Всемогутній

- Який може все те, що Він робив в старовині, може зробити і сьогодні.
Яким чином цього можна добитися?
А Біблія говорить про те, що Господь намагається діяти на всю людину. І християнство стурбоване і моїм розумом, і моїми відчуттями, і всією моєю істотою.
Тому, 2-й крок - необхідно привести себе в стан реальної присутності Божого.
^ ЯК ЦЕ РОБИТЬСЯ?


  1. Ви зручно сідаєте в крісло.

  2. Ви намагаєтеся помістити себе в стан реального усвідомлення Божого.


Що для цього робиться?

Для цього дуже корисно мати ряд Біблійних віршів, які ви могли б прочитати – це обіцяння, які говорять про те, що Бог сьогодні з нами. Один з таких віршів – Матф.28:20 – «.и це, Я з вами у всі дні до кінця століття. Амінь».
Ви можете читати цей текст, читати кілька разів, і читати вголос, кожного разу роблячи наголос на іншому слові:

і це, Я з вами у всі дні до кінця століття

і це, Я з вами у всі дні до кінця століття

і це, Я з вами у всі дні до кінця століття

і це, Я з вами у всі дні до кінця століття.
Це мається на увазі до кінця не ХХ століття, а мається на увазі, використовується грецьке слово, яке говорить «до самого кінця», тобто коли всьому прийде кінець.
І ось такі тексти ви читаєте, це – обіцяння Божії. І вам це дуже важливо, щоб ви пережили реальною присутністю Божіїм.
3-й крок – ви МОЛИТЕСЯ і просите Господа, щоб Господь використовував цей момент духовного молитовного роздуму так, щоб Слово Боже стало актуальним для вас; щоб ви могли зрозуміти що є воля Божа, що є голос Божий для мене конкретно сьогодні.
Після цього кроку ви переходите до біблійного тексту і починаєте його читати, починаєте роздумувати, починаєте молитися і т.д.

******

Основна мета Біблії – це представити нам Бога, відрекомендувати Його в конкретній ситуації, відрекомендувати Його в житті конкретних людей.
І раптом, читаючи цей уривок, я бачу, що Бог є Любов. І тут же в цьому молитовному роздумі я звертаюся до Бога, і дякую Йому за те, що Він є Бог любові, за те, що Він мене любить. Читаю далі – інша характеристика Бога відкривається. Я дякую Йому за це, за те, що Він Бог прощаючий, що Він мене прощає.
Потім я задаю такі питання: що цей уривок чекає від мене? Я питаю: «Господи! Що Ти чекаєш від мене, грунтуючись на цьому тексті?»
І так ви можете задавати цілий ряд питань і тут же молитовний роздумувати, молитися, дякувати, мовчати, чекати Божої відповіді. І ви побачите, наскільки великим благословенням це стане для вас.
І найважливіше: коли ви це робите, закінчуючи і починаючи новий день, потім тут же молитовний представити план на цей день Богу, і сказати що вам необхідно зробити цього дня: це, це і це.

І попросите, щоб Бог допоміг вам побачити Божу волю і як краще зробити те, інше і третє.


  • Вам може показатися це дивним, але ви спробуйте, і побачите, яке велике благословення полягає саме в цьому молитовному роздумі.


Слово Боже настільки багато, настільки глибоко, що для його дослідження, для його розуміння необхідні всі ці дисципліни. І залежно від вашого стану, в самому початку ми говорили, що не щодня ми переживаємо той же самий духовний ступінь, тому ви виберіть для себе те, що вам краще всього – слухати, читати, або вивчати, або вивчити текст напамять, або уділити час молитовному роздуму.
Коли ви використовуватимете всі ці 5 піддисциплін, ви побачите красу Слова Божого. Скуштувавши красу Слова Божого, ви вже станете абсолютно іншою людиною. Тоді Слово Боже для вас стане актуальним, реальним. І ви всі проблеми ваші станете вирішувати з Богом.
Я вірю, що кожний з вас, скуштувавши це, вже ніколи не відступить від цього. Хай Господь допоможе нам в цьому.
У нас повинна бути концепція ідеального стану речей.
Наприклад, коли студенти вивчають медицину, вони не починають вивчення з хвороб. НІ.

Звичайно, лікарі повинні лікувати хвороби. Вони повинні знати, що таке хвороба, щоб її побачити, визначити. І вони повинні знати, як лікувати цю хворобу.

Але не з цього починається навчання.
Навчання медиків починається із здорової анатомії. Вони повинні знати дуже добре:


  • як виглядають здорові легені.

  • Якого кольору вони.

  • Як вони виглядають на рентгеноснимке.

  • Вони повинні знати, як виглядають здорові кістки;

  • Як виглядають здорові зуби;

  • Як виглядає здорове вухо.


Тому що якщо лікар не знатиме як виглядає ІДЕАЛ, то тоді, коли він обстежуватиме людину і побачить, що у нього температура 40 градусів, то він вже розуміє, що з цією людиною щось не так. Він ще не знає, що конкретно з ним відбулося. Але лікар розуміє, що щось не так, тому що температура 40 градусів – це не те, що нормально.
Медикам, перш за все, необхідно знати: який ідеальний стан людини?

А ось звідси вони вже можуть починати вивчення хвороб людини.
Ось тому, щоб відрізнити істину від неправди, нам потрібно вивчати Біблію – істину, і в світлі Біблії ми зможемо бачити дійсну реальність цього світу.

Мета нашого навчання: навчитися розрізняти, де істина, а де – брехня.
Якщо ви хочете взнати, де підроблені (фальшиві) гроші, то не обов'язково брати з собою багато цих фальшивих грошей.
Нам треба навчитися, що собою представляє справжній оригінал банківського квитка. І коли ви знаєте, як виглядає оригінал, будь-яка підробка, яка з'явиться, ви зможете відрізнити її від оригіналу.

Нам потрібно викладати оригінал. І нам потрібно навчити наших людей вивчати оригінал – Слово Божіє.

І коли прийдуть всі різні навчання, тоді члени церкви будуть тими людьми, які прославлять свій голос і скажуть: «Це підробка! Це – брехня!» Це скажуть прості члени церкви. Але вони повстануть проти брехні.
Тому висновок – один: учіть рядових членів церкви істині!
Тому, коли в церкві з'явиться те, що не є істиною, воно не матиме сили серед рядових членів церкви. Ті, які шукають істину, вони хочуть, щоб Біблія говорила і відповідала.

  • Тому, перше, і найважливіше, про що ми повинні піклуватися і переживати, - завжди вимагати Біблійної відповіді.


Якщо ми не навчимо людей істині, люди не будуть її знать. І тоді хтось може прийти з вченим ступенем, і багато хто може вважати, що йому необхідно вірити.

Але навіть якщо б прийшов президент ГК, і щоб він ні сказав, ми завжди повинні шукати Біблійного підтвердження: чи в згоді з Біблією знаходиться те, що він говорить нам. Нам потрібен Біблійний підхід до всього і Біблійна відповідь.


  • Але що відбувається насправді?


Багато людей сьогодні не досліджують Біблію. Вони хочуть, щоб хтось за них досліджував Священне Писання. І коли виникає якась проблема, такі люди говорять: «Хай богослови дадуть відповідь». От як все відбувається. Ми чекаємо відповіді професіоналів.
Але головне, що нам потрібно – це звернутися до Біблії. І професор повинен звернутися до Біблії. І той, хто має найвищий ступінь освіти, теж повинен звернутися до Біблії.

Тому все, що ми хочемо сказати: не покладайтеся на себе, не покладайтеся на чиїсь авторитети, але довіряйтеся Богу.


<< предыдущая страница