asyan.org
добавить свой файл
1 2 ... 48 49
У хворого виявлено обструктивний тип порушення вентиляції легень. Що це означає?

A. Зменшенням рухливості діафрагми

B. Розвитком спайок у плевральній порожнині

C. Послабленням сили дихальних м'язів

D. Порушенням перфузії

E. Звуженням просвіту бронхів

ANSWER: E
Що може бути причиною порушення вентиляції легень по рестриктивному типу?

A. Зменшенням рухливості діафрагми

B. Розвитком спайок у плевральній порожнині

C. Послабленням сили дихальних м'язів

D. Порушенням перфузії кисню в альвеолах

E. Все перераховане

ANSWER: E
Найбільш раннім проявом обструкції дихальних шляхів є:

A. Участь в акті дихання допоміжної дихальної мускулатури

B. Скарги хворих на задуху під час "простуди"

C. Задуха при звичайних навантаженнях, що раніше переносилися спокійно

D. Кашель із невеликою кількістю харкотиння та утрудненим диханням -

E. Свистячі хрипи при форсованому видиху

ANSWER: E
Яка причина легеневого (центрального) ціанозу

A. Звуження дрібних судин шкіри

B. Збільшення вмісту в крові відновленого гемоглобіну

C. Розширення венозних судин шкіри

D. Сповільнення току крові на периферії

E. Збільшення вмісту в крові С02

ANSWER: E
Які особливості легеневого ціанозу?

A. Дифузний, холодний

B. Локалізується на обмеженій ділянці тіла, теплий

C. Присутній на дистальний частинах тіла, холодний

D. Жодна відповідь не правильна

E. Дифузний, теплий, присутній на язиці, слизовій рота

ANSWER: E
Періодичне дихання Біота свідчить про:

A. Бронхоспазм

B. Запалення слизової бронхів

C. Накопичення плеврального випоту

D. Всe перераховане

E. Порушення активності дихального центру

ANSWER: E
При якому з перерахованих захворювань легень спостерігаються зміни пальців кистей рук у вигляді "барабанних паличок" та нігтів у формі "годинникових скелець" ?

A. Гострий абсцес легені

B. Ексудативний плеврит

C. Саркоїдоз

D. Крупозна пневмонія

E. Бронхоектатична хвороба

ANSWER: E
При якому захворюванні легень спостерігаються зміни пальців кистей рук у вигляді "барабанних паличок" та нігтей у формі "годинникового скельця" ?

A. Гострий абсцес легені

B. Ексудативний плеврит

C. Саркоїдоз

D. Крупозна пневмонія

E. Хронічний абсцес легені

ANSWER: E
Назвіть можливі причини кровохаркання:

A. Первинна чи метастатична пухлина легень

B. Інфаркт легені

C. Бронхоектатична хвороба

D. Туберкульоз

E. Все перераховане

ANSWER: E
Назвіть можливі причини кровохаркання у вигляді поодиноких прожилок крові у харкотинні:

A. Гострий катаральний бронхіт

B. Приступ бронхіальної астми

C. Плеврит

D. Все перераховане

E. Грип

ANSWER: E
Назвіть можливі причини кровохаркання:

A. Гострий катаральний бронхіт

B. Приступ бронхіальної астми

C. Плеврит

D. Все перераховане

E. Туберкульоз

ANSWER: E
Вкажіть можливі причини кровохаркання:

A. Гострий катаральний бронхіт

B. Приступ бронхіальної астми

C. Плеврит

D. Все перераховане

E. Рак легень

ANSWER: E
Котре з перерахованих захворювань може стати причиною кровохаркання:

A. Гострий катаральний бронхіт

B. Приступ бронхіальної астми

C. Плеврит

D. Все перераховане

E. Інфаркт легені

ANSWER: E
Які зміни при огляді грудної клітки можуть свідчити про крупозну пневмонію?

A. Зменшення розмірів ураженої половини грудної клітки

B. Паралітична грудна клітка

C. Ознаки емфізематозної грудної клітки

D. Вибухання надключичних ділянок

E. відставання ураженої половини грудної клітки в диханні

ANSWER: E
Які зміни при огляді грудної клітки можна виявити при бронхіальній астмі?

A. Збільшення розмірів ураженої половини грудної клітки

B. Зменшення розмірів ураженої половини грудної клітки

C. Паралітична грудна клітка

D. Западання надключичних ділянок

E. Ознаки емфізематозної грудної клітки

ANSWER: E
Про можливість якого з перерахованих захворювань свідчить посилення голосового тремтіння?

A. Ексудативний плеврит

B. Приступ бронхіальної астми

C. Емфізема легень

D. Пневмоторакс

E. Крупозна пневмонія

ANSWER: E
Послаблення голосового тремтіння буде при усіх патологічних станах крім:

A. Ексудативний плеврит

B. Приступ бронхіальної астми

C. Емфізема легень

D. Пневмоторакс

E. Крупозна пневмонія

ANSWER: E
Які будуть результати перкусії у хворих на гострий катаральний бронхіт?

A. Тупий перкуторний звук

B. Притуплений тимпаніт

C. Тимпанічний звук

D. Коробковий звук

E. Ясний легеневий звук

ANSWER: E
Які зміни при перкусії у хворих з ексудативним плевритом?

A. Притуплення

B. Тимпанічний звук

C. Ясний легеневий звук

D. Притуплений тимпаніт

E. Абсолютна тупість

ANSWER: E
При якій локалізації бронхіту характерною скаргою буде задуха?

A. З ураженням великих бронхів

B. З ураженням бронхів середнього калібру

C. З ураженням великих і середніх бронхів

D. Все перераховане

E. З ураженням дрібних бронхів

ANSWER: E
Яке харкотиння є характерним для бронхоектатичної хвороби?

A. Слизово-серозно-гнійне

B. Гнильне

C. Скловидне

D. "Іржаве"

E. Слизово-гнійне, з перевагою гнійної частини

ANSWER: E
Яке харкотиння є характерним для гангрени легень?

A. Слизово-серозно-гнійне, з перевагою гнійної частини

B. Гнильне

C. Скловидне

D. "Іржаве"

E. Слизово-серозно-геморагічне

ANSWER: E
Яке харкотиння є характерним для бронхіальної астми?

A. Слизово-серозне

B. Слизово-серозно-гнійне, з перевагою гнійної частини

C. Гнильне

D. "Іржаве"

E. Скловидне

ANSWER: E
Яке харкотиння є характерним для крупозної пневмонії?

A. Слизово-серозне

B. Слизово-серозно-гнійне, з перевагою гнійної частини

C. Гнильне

D. Скловидне

E. "Іржаве"

ANSWER: E
Яке харкотиння є характерним для хронічного бронхіту?

A. Слизово-серозно-гнійне, з перевагою гнійної частини

B. Гнильне

C. Скловидне

D. "Іржаве"

E. Слизово-гнійне

ANSWER: E
Яке харкотиння є характерним для вогнищевої пневмонії?

A. Слизово-серозне

B. Гнильне

C. Скловидне

D. "Іржаве"

E. Слизово-гнійне

ANSWER: E
Про можливість якого з перерахованих захворювань свідчить послаблення голосового тремтіння?

A. Крупозна пневмонія

B. Сухий плеврит

C. Пневмосклероз

D. Все перераховане

E. Ексудативний плеврит

ANSWER: E
При якому захворюванні голосове тремтіння буде послабленим?

A. Крупозна пневмонія

B. Пухлина великого бронха з повними перекриттям просвіту

C. Пневмосклероз

D. Все перераховане

E. Пухлина великого бронха з неповними перекриттям просвіту

ANSWER: E
Про можливість якого захворювання свідчить відсутність голосового тремтіння на боці ураження?

A. Крупозна пневмонія

B. Пухлина великого бронха з неповними перекриттям просвіту

C. Пневмосклероз

D. Бронхіальна астма

E. Пухлина великого бронха з повними перекриттям просвіту

ANSWER: E
Про можливість якого захворювання свідчить відсутність голосового тремтіння на боці ураження?

A. Крупозна пневмонія

B. Пухлина великого бронха з неповними перекриттям просвіту

C. Пневмосклероз

D. Бронхіальна астма

E. Ексудативний плеврит

ANSWER: E
Назвіть найхарактернішу особливість болю при плевриті:

A. Біль короткочасний

B. Біль тривалий

C. Біль знімається нітрогліцерином

D. Біль поєднується з кровохарканням

E. Біль пов'язаний з кашлем, диханням

ANSWER: E
При огляді грудної клітки під час глибокого дихання у хворого на ексудативний плеврит відмічається :

A. Зменшення розмірів ураженої половини грудної клітки

B. Бочкоподібна грудна клітка

C. Вибухання надключичних ділянок

D. Участь допоміжної мускулатури в акті дихання

E. Відставання ураженої половини грудної клітки

ANSWER: E
При огляді грудної клітки під час приступу бронхіальної астми відмічається:

A. Зменшення розмірів ураженої половини грудної клітки

B. Паралітична грудна клітка

C. Западіння надключичних ділянок

D. Відставання ураженої половини грудної клітки

E. Участь допоміжної мускулатури в акті дихання

ANSWER: E
При огляді грудної клітки під час приступу бронхіальної астми відмічається:

A. Зменшення розмірів грудної клітки

B. Паралітична грудна клітка

C. Відставання однієї з половин грудної клітки вдиханні

D. Збільшення розмірів однієї половини грудної клітки

E. Випинання надключичних ділянок

ANSWER: E
Які будуть дані пальпації грудної клітки при запаленні міжреберних м’язів (міозиті)?

A. Пальпаторне відчуття шуму тертя плеври

B. Болючість при пальпації по ходу міжреберного проміжку

C. Послаблення голосового тремтіння

D. Хрускіт

E. Болючість при пальпації в обмеженій зоні грудної клітки

ANSWER: E
Порівняльна перкусія легень починається з перкусії:

A. Надлопаткових ділянок

B. Міжлопатокового простору

C. Підлопаткових ділянок

D. Ключиць

E. Верхівок легень спереду

ANSWER: E
Топографічну перкусію грудної клітки слід починати з:

A. Бокової поверхні грудної клітки від передньопахвової лінії

B. Бокової поверхні від реберної дуги догори

C. Задньої поверхні від кутів лопатки униз

D. Задньої поверхні по паравертебральним лініям

E. ІІ-Ш міжребер'я по передній поверхні грудної клітки

ANSWER: E
Яка форма грудної клітки найбільш характерна для хворих на хронічні обструктивні захворювання легень?

A. "Груди чоботаря(шевця)

B. Лійкоподібна

C. Човникоподібна

D. "Куряча"

E. Бочкоподібна

ANSWER: E
Яка форма грудної клітки найбільш характерна для термінальної стадії туберкульозу та раку легень?

A. "Груди чоботаря(шевця)

B. Лійкоподібна

C. Бочкоподібна

D. Човникоподібна

E. Паралітична

ANSWER: E
Причиною зміщення нижньої межі легень донизу є:

A. Гепатомегалія

B. Вогнищева пневмонія

C. Базальний пневмосклероз

D. Гострий бронхіт

E. Емфізема легень

ANSWER: E
Причиною зміщення нижньої межі легень донизу є:

A. Гепатомегалія

B. Гострий бронхіт

C. Базальний пневмосклероз

D. Сухий плеврит

E. Бронхіальна астма

ANSWER: E
По якій лінії починають визначати нижню межу лівої легені ?

A. Парастернальній

B. Лопатковій

C. Середній пахвинній

D. Задній пахвинній

E. Передній пахвинній

ANSWER: E
По якій лінії починають визначати нижню межу правої легені?

A. Лопатковій

B. Передній пахвинній

C. Середній пахвинній

D. Задній пахвинній

E. Парастернальній

ANSWER: E
Від якого рівня визначають нижню межу легень по лопатковій лінії?

A. ІІ міжребер’я

B. ІІІ міжребер’я

C. ІV міжребер’я

D. V міжребер’я

E. Нижній кут лопатки

ANSWER: E
Інтенсивний ранковий кашель є найбільш характерним для:

A. Сухого плевриту

B. Пневмонії

C. Раку легені

D. Гострого бронхіту

E. Бронхоектатичної хвороби

ANSWER: E
Вечірній кашель є найбільш характерним для:

A. Сухого плевриту

B. Раку легені

C. Бронхоектатичної хвороби

D. Серцевої недостатності

E. Пневмонії

ANSWER: E
Найбільш частим механізмом виникнення нічного кашлю є:

A. Подразнення плеври

B. Накопичення харкотиння у бронхах

C. Затікання харкотиння у бронхи

D. Спадіння гортані

E. Стиснення бронхів трахеобронхіальними лімфовузлами

ANSWER: E
Харкотиння "повним ротом" (частіше в ранковий час) характерне для:

A. Туберкульозу легень

B. Вогнищевої пневмонії

C. Емпієми плеври

D. Бронхіальної астми

E. Бронхоектатичної хвороби

ANSWER: E
Одноразове відходження харкотиння "повним ротом" характерне для:

A. Туберкульозу легень

B. Вогнищевої пневмонії

C. Емпієми плеври

D. Бронхіальної астми

E. Абсцесу легень після прориву у бронх

ANSWER: E
При появі великої кількості харкотиння у хворого при певному положенні тіла Ви можете запідозрити:

A. Крупозну пневмонію

B. Дифузний бронхіт

C. Рак легені

D. Бронхіальну астму

E. Бронхоектатичну хворобу

ANSWER: E
Яке з наведених захворювань може ускладнитися легеневою кровотечею?

A. Ексудативний плеврит

B. Вогнищева пневмонія

C. Дифузний бронхіт

D. Жодне з них

E. Бронхоектатична хвороба

ANSWER: E
Яка з наведених ознак є найбільш характерною для бронхіальної астми ?

A. Кашель з відходженням іржавого харкотиння

B. Розвиток емфіземи легень

C. Різкий коклюшеподібний кашель

D. Задуха

E. Приступи ядухи (астма)

ANSWER: E
Індекс Тіфно є показником :

A. Загальної життєвої ємкості легень

B. Показником альвеолярної вентиляції

C. Ефективності вентиляції

D. Максимального споживання кисню

E. Стану бронхіальної прохідності

ANSWER: E
При підозрі на ексудативний плеврит при малій кількості випоту (менше 500 мл) необхідно:

A. Провести діагностичну пункцію плевральної порожнини

B. Провести рентгенологічне дослідження в прямій проекції

C. Провести рентгенологічне дослідження в положенні хворого на здоровому боці

D. Провести рентгенологічне дослідження в боковій проекції

E. Провести ультразвукове дослідження плевральних синусів

ANSWER: E
При якому захворюванні легень рентгенологічно визначається значне затемнення легень з ділянками просвітлення?

A. Крупозна пневмонія

B. Вогнищева пневмонія

C. Бронхоектатична хвороба

D. Пневмосклероз

E. Гангрена легені

ANSWER: E
Назвіть найбільш інформативний і надійний метод виявлення легеневої гіпертензії:

A. Реопульмонографія



следующая страница >>